Gerechten 3

Reuzengarnalen met arganolie; (voor 4 personen)

Ingrediënten:

2 vastkokende aardappelen
Zout
2 handen vol veldsla
4 reuzen garnalen (gepeld zonder darmkanaal)
Versgemalen peper
Arganolie
Balsamicoazijn

1* Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer
1 centimeter, kook de aardappelblokjes ongeveer 10 minuten
in zout water tot ze bijna gaar zijn, zoek de veldsla uit, was
hem en laat hem in een zeef uitlekken, kruid de reuzengarnalen
met zout en peper.
2*Verhit een beetje arganolie in een pan en bak er eerst de
aardappelblokjes in, haal ze uit de pan en doe ze samen met de
veldsla in een kom, roer de arganolie en de balsamicoazijn
In de verhouding 2:1 goed door elkaar en marineer er de
aardappelblokjes en de veldsla in, breng ten slotte de sla op
smaak met zout en peper.
3*Bak in de overgebleven aardappelolie de garnalen rondom aan.
4*Leg de hete reuzengarnalen op de salade en dien onmiddellijk op.

Forelfilets met arganolie; ( voor 4 personen )

Ingrediënten:

1 eetlepel karwijzaad
3 teentjes knoflook
4 forelfilets
1 theelepel koriander
2 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels arganolie
1 eetlepel arachideolie
een beetje bloem

1*Verwarm het karwijzaad in een smeedijzeren pan zonder vet
tot u het ruikt, neem de pan van het vuur en laat het karwijzaad
afkoelen, pel de knoflook en hak hem fijn.
2*Marineer de forelfilets enkele uren in een mengsel van
koriander, knoflook, karwijzaad en paprikapoeder
1 eetlepel arganolie en 1 glas water.
3*Verhit in een pan de resterende arganolie met de arachideolie,
wentel de forelfilets in de bloem en frituur ze goudbruin in
de hete olie.


Sinaasapppelgratin met arganolie
; ( voor 4 personen )

Ingrediënten:

Snufje kaneel
4 sinaasappelen
4 eetlepels arganolie
8 eetlepels crème fraiche
100 a 150 gram suiker (naar smaak)
8 muntblaadjes

1*Was de sinaasappelen met heet water en droog ze af, verwijder
het bovenste en het onderste deel van de schil met een scherp
mes en verwijder de schil, snijd elk sinaasappelpartje links
en rechts van de witte vliesjes diep in, zodat het vruchtvlees
eruit genomen kan worden, verwijder de pitten, leg de
sinaasappelpartjes op een vuurvast bord.
2*Verwarm de oven voor op ongeveer 40 graden Celsius .
3*Roer de arganolie met de crème fraiche en de suiker goed
door elkaar tot een romig mengsel, verdeel de crème over de
sinaasappelpartjes, gratineer de sinaasappelpartjes 30
minuten in de oven.
4*Was de muntblaadjes en dep ze droog, bestrooi de sinaasappel-
gratin naar smaak met kaneel en garneer met de muntblaadjes.